Sidor

onsdag 19 oktober 2011

Morgondagens Torsdagsmums

Förrutom att jag var tvungen att storhandla, som i STORHANDLA, då vi väntar besök av bästa faster Jes med familj, har vi bakat Leilas Choklad- och Kokoskaka. Verkar som att den blev lyckad?


Recept
Chokladsmet
175g mjukt smör
1.5dl strösocker
1.5dl kakao av god kvalitet
0.5dl ljus sirap
1nypa salt
3st ägg
1.5dl vetemjöl
Toscasmet
75g smör
1.5dl ljus sirap
0.75dl grädde
3dl strösocker
200g kokosflingor

Chokladkaka: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och strösocker vitt och krämigt. Rör ner kakao, sirap och salt. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30–35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna.
Toscasmet: Smält smör, sirap, matlagningsgrädde och strösocker till i en kastrull och koka samman 5 min. Tillsätt kokosflingor och låt koka upp. Häll toscasmeten över kakan och grädda ytterligare 10 min.

Reflektion 111019: Skulle ha dubblat chokladkaksmeten för att fylla långpannan ordentligt. Nu blev kakan lite tunn och gräddade endast 15+10min.


Reflektion 111019: Det finns tydligen en botten även i min äldsta diamant. För första gången sedan hon introducerades för mat har hon tackat NEJ till en måltid som dagens middag. Så kan det tydligen bli när man är med och bakar kaka.

3 kommentarer:

  1. Åh herregud! Det ser ju helt fantastiskt ut. En blogpost helt i min anda. =)

    SvaraRadera
  2. Förresten, jag ska på skivstången imorgon. Hör av dig om du vill ha skjuts dit/hem, eller både och.

    SvaraRadera