![]() |
"grötbröd" |
Recept
5dl fiberberikade havregryn
6dl mjölk
½dl flytande margarin eller olja
1pkt jäst
2msk brun farin
2tsk salt
½-1dl solrosfrön
7dl vetemjöl
Värm på mjölken och margarinet/oljan till ca 40grader, häll vätskan över havregrynen och låt det stå och svälla i ca 15min. Smula ner jästen och farin och salt. Rör så jästen smälter. Tillsätt vetemjölet och solrosfrön, arbeta den ganska lösa degen ordentligt för hand i ca 10min. Låt den jäsa övertäckt i ca 30min, arbeta degen och tryck sedan ut den i smord långpanna (30#40cm). Skåra ut bitarna och nagga med gaffel. Låt jäsa i ca 30min till under duk. Pensla med mjölk och strö över lite havregryn. Grädda mitt i ugnen i 225grader i ca 15min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar