Sidor

fredag 16 september 2011

Frukostbröd

Har ett frukostbröd som jag brukar göra till våra lördagsfrukostar. Det är ett sånt bröd som jäser/vilar i kylen över natten och gräddas på morgonen. Skönt att bara stoppa in i ugnen på morgonen så att man kan lördagsmysa med familjen.


Recept
25g jäst
1.5dl kallt vatten
1.5dl fjällfil
0.5dl olja (rasp)
2msk socker
1.5-2tsk salt
8dl vetemjöl (eller blandning av andra mjölsorter)

Blanda degspa och tillsätt mjöl. Brukar strö solrosfrön, russin, vallmofrö etc på brödet för lite extra smak annars är jag en sådan som mest vill känna smaken av smör och ost på lördagsmorgonen. Låt brödet jäsa kallt över natten. Ta ut och ställ på ugnen under tiden ugnen värms upp. Brödet penslas med ägg vispat med mjölk. Grädda 12-15min i 200C. Receptet kan med fördel fördubblas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar